Събития

» » Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев получи "Венец на победителя" за принос към спорта

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев получи "Венец на победителя" за принос към спорта

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев получи "Венец на победителя" за принос към спорта

Собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев получи най-високото държавно отличие "Венец на победителя" за заслуги в областта на спорта. Връчи му го министърът на спорта Красен Кралев по време на церемонията "Нощ на шампионите".

"Не очаквах тази награда и се чувствам много трогнат. Тя ме мотивира да продължавам да помагам с каквото мога на българския футбол и спорт. Пожелавам успех на всички номинирани и на тези, които ще бъдат наградени. Нека спечелят още много медали и титли", пожела Кирил Домусчиев.

"Тази награда е признание за това, което съм направил през годините за българския спорт. Тя ме мотивира да довършим всичко, което сме започнали - на стадиона в Разград му остава само една трибуна да бъде построена и той ще стане единственият в България в модерно време, който отговаря на всички изисквания на УЕФА. Горд съм, че сме го направили с наши средства. Мислех да предложа на министър Кралев и ние с брат ми да подкрепим инициативата "Нощта на шампионите". Това е хубаво нещо и трябва да го подкрепяме и подпомагаме. Дано имаме повече поводи за радост. Спортът изисква средства и ние, от бизнеса, трябва да се замислим как можем да помагаме", допълни Кирил Домусчиев.

"Нощта на шампионите" е събитие, на което за поредна година Министерството на младежта и спорта отличава спортисти и деятели. Съорганизатор е Спортният тотализатор. Освен на Домусчиев "Венец на победителя" беше присъден още на Петър Попангелов, Валентин Михов, Александър Томов, Йото Йотов, Цено Ценов, Таня Богомилова, Александър Александров, Георги Аврамчев и Илия Лалов.