Регионални новини

» » КРИБ награди 19 фирми от област Хасково за социално отговорен бизнес

КРИБ награди 19 фирми от област Хасково за социално отговорен бизнес

КРИБ награди 19 фирми от област Хасково за социално отговорен бизнес

На 28 май 2018 г. в залата на областна управа Хасково се проведе Шестата официална церемония за връчване на наградите-грамоти на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) – „Гласът на българския бизнес” за „Социално отговорна компания - партньор на община” за изтеклата 2017 г. в област Хасково. Наградата е ежегодна и се връчва на официална церемония в гр. Хасково.

И тази година инициативата се осъществи съвместно с ръководствата на общините от областта, номинирали за наградата общо 19 компании, които работят на тяхна територия и имат изключително голям принос за развитието на корпоративната социална отговорност за 2017 г.  

Наградите връчи заместник-председателят на КРИБ проф. д.т.н. инж. Николай Вълканов.

Сред официалните гости бяха народният представител Никола Динков, министърът на Околната среда и водите Нено Димов, търговският аташе на Генералното консулство на Република Турция в Пловдив Ахмед Али Ердем, съветникът към българското консулство в Одрин Андон Андонов, заместник-областният управител на Хасково Стефка Здравкова, кметът на община Хасково Добри Беливанов, кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер и деканът на Факултета по икономика в Аграрен университет-Пловдив Димо Атанасов. Присъстваха също заместник-кметове на общини, ръководители на регионални и общински структури в област Хасково, както и председателят на КРИБ Русе Милка Трифонова и председателят на КРИБ Кърджали Лазар Попов.

Три специални награди връчи КРИБ на тазгодишната церемония за отличаване на социално отговорните компании в региона.

Специалните награди на КРИБ за 2017 г. връчи министърът на околната среда и водите Нено Димов. В шестото издание на церемонията специален приз получиха фирма „Язаки България“ ЕООД за социално отговорна компания – инвеститор в човешкия капитал, Природозащитният център „Източни Родопи“ на Българското дружество за защита на птиците в Маджарово и кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер за утвърждаване на общината като Балкански център за балнеотуризъм.

Наградените фирми тази година са: Община Маджарово: Природозащитен център „Източни Родопи“;  Община Свиленград: „Жанет Свиленград“ ООД и „Саневиан“ ООД; Община Минерални бани:„МК Стройконсулт“ ЕООД , „Зорница 2001“ ЕООД, с.Сираково, ЕТ „Данаилов – Д.Данаилов-Ф.Данаилова-Д.Данаилов“, СБР „Айлин ЕООД“,ЕТ „Дева-Даниела Георгиева“, ЕТ „Яман-Салим Таиров“, „Ювента“ ООД, Община Хасково: „Каменица“ АД, „ПИМ“ ООД, „ТИМС“ ЕООД, „Родина Хасково“ АД, Акционерно дружество „АБ“ и  „Нолев“ ЕООД.

Презентации за икономическия профил и развитието на регион Хасково представиха Петър Ганев, старши икономист в Института за пазарна икономика, и Георги Стоев, мениджър в Изследователска и консултантска компания „Индъстри Уоч“. За перспективите пред земеделието в област Хасково говори г-н Вълканов, управител на неправителствената организация „ИнтелиАгро“, София.

Форумът бе открит и закрит официално от председателя на КРИБ Хасково Стефан Димитров. Той поздрави представителите на отличените тази година компании и им пожела да продължат да инвестират в социално отговорна политика и да работят в партньорство с местната власт.


29.05.2018