15.04.2024

Мащабно проучване ще установи как европейските компании изпълняват Целите за устойчиво развитие

Българската Мрежа на Глобалния Договор на ООН обединява усилията си с другите европейски мрежи и с PwC – Франция за изготвянето на всеобхватно сравнително проучване относно изпълнението на Целите за устойчиво развитие (Програма 2030) от европейските компании.

Това ще е най-голямото проучване за постиженията на бизнеса в страната по отношение на устойчивото развитие. Искаме да разберем не само къде сме, но и как да вървим напред – заедно, по-ефективни и успешни“, заяви изпълнителният директор на Българската Мрежа Даринка Георгиева.

Поканени са всички български организации

Без значение дали вече сте участници в Българската Мрежа или просто съмишленици в устойчивото развитие – включете се в най-голямото проучване за устойчивостта на бизнеса в страната. Търсим опита на всички компании, от всеки икономически сектор, независимо от размера на бизнеса. Искаме да знаем какво правите, за да допринесете за по-устойчиво бъдеще – и да разкажем за това“, пишат от Българската Мрежа на Глобалния Договор на ООН.

Резултатите от проучването ще бъдат обработени от PwC – Франция. Данните от България, Гърция, Ирландия, Испания, Италия, Обединеното кралство, Сърбия, Турция, Швейцария и Лихтенщайн ще бъдат обобщени в единен доклад за работата на бизнеса по Програма 2030.

Това ще ни даде възможност да позиционираме страната ни и да дадем публичност на усилията и постиженията на всички отговорни български компании“, посочват още Българската Мрежа на Глобалния Договор на ООН.

Всички компании могат да се включат в проучването, като попълнят АНКЕТАТА

Крайният срок за това е 30 април 2024 г.