10.05.2024

Награждаваме отличниците на ESGnews.bg през септември

ESGnews.bg ще обяви победителите в своите първи ESG награди на 19 септември на специална церемония, която ще се проведе в Хотел Хилтън София. Кандидатстването в наградите стартира на 1 март, а крайният срок за подаване на кандидатури е до 31 май.

В конкурса “ESG AWARDS” могат да вземат участие организации от всички сфери на дейност, които са регистрирани в Република България – търговски дружества, неправителствени организации, образователни институции и други.

Вашата кандидатура можете да подадете ТУК

Наградите ще бъдат раздадени в четири  категории:

  • Устойчива стратегия
  • Устойчив лидер
  • Устойчив инвеститор
  • Устойчиво управление на веригата на доставки

Ще бъдат връчени и две специални награди – награда на читателите на ESGnews.bg и награда от екипа на ESGnews.bg

След края на периода за кандидатстване (31 май), нашето престижно жури, в което влизат Джордж Кремлис – почетен директор на Европейската комисия; Даринка Георгиева – Изпълнителен директор на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН; Доц. д-р Марина Стефанова – директор на магистърска програма “Отговорно и устойчиво управление” в Стопански факултет; Ивелина Василева – член на борда на Мисията за опазване на океана, моретата и вътрешните води към Европейската комисия; Валя Йорданова – координационен методолог на Учебно-методичния съвет към ИДЕС.

Те ще оценяват кандидатите по специална методология, разработена в партньорство с академичната общност.

Вашата кандидатура можете да подадете ТУК

Награда на читателите на ESGnews.bg

Всяка година в конкурса ще бъде връчвана и награда на читателите на ESGnews.bg, за която ще се гласува в анкета на сайта. В първото издание на ESG наградите ще отличим компанията, събрала най-много гласове за свой проект на тема “Най-добри практики в областта на рециклирането и устойчивото управление на отпадъците”. Анкетата ще стартира на сайта от 15 май до 15 юни, 2024 г.

ESGnews.bg призовава всички организации, които споделят ангажимента към устойчивото развитие и социалната отговорност, да се включат в тази важна инициатива и да споделят своите истории и постижения. 

Вашата кандидатура можете да подадете ТУК