27.05.2024

Остават броени дни до крайния срок за участие в “ESG Awards”

Остават пет дни до крайния срок за кандидатсване от страна на компаниите за участие в наградите “ESG Awards” на първата българска медийна платформа, популяризираща ESG в България ESGnews.bg. Кандидатстването в конкурса стартира на 1 март и ще продължи до 31 май.

Победителите в конкурса “ESG Awards” ще бъдат отличени в четири категории (“Устойчива стратегия”, “Устойчив лидер”, “Устойчив инвеститор” и “Устойчиво управление на веригата на доставки”). Ще бъдат връчени и две специални награди – награда на читателите на ESGnews.bg и награда от екипа на ESGnews.bg

След края на периода за кандидатстване (31 май), нашето престижно жури, в което влизат Джордж Кремлис – почетен директор на Европейската комисия; Даринка Георгиева – Изпълнителен директор на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН; Доц. д-р Марина Стефанова – директор на магистърска програма “Отговорно и устойчиво управление” в Стопански факултет; Ивелина Василева – член на борда на Мисията за опазване на океана, моретата и вътрешните води към Европейската комисия; Валя Йорданова – координационен методолог на Учебно-методичния съвет към ИДЕС, ще оцени кандидатите по специална методология, разработена в партньорство с академичната общност.

ESGnews.bg ще обяви победителите в своите първи ESG награди “ESG Awards” на 19 септември на специална церемония, която ще се проведе в Хотел Хилтън София.

Награда на читателите на ESGnews.bg

Всяка година в конкурса ще бъде връчвана и награда на читателите на ESGnews.bg, за която се гласува в онлайн анкета на сайта. В първото издание на ESG наградите ще отличим компанията, събрала най-много гласове за свой проект на тема “Най-добри практики в областта на рециклирането и устойчивото управление на отпадъците”. Можете да подкрепите своя фаворит в анкетата до 15 юни.

ESGnews.bg призовава всички организации, които споделят ангажимента към устойчивото развитие и социалната отговорност, да се включат в тази важна инициатива и да споделят своите истории и постижения. Участието в конкурса е безплатно!

Стратегически партньори на конкурса са Българската мрежа на Глобалния договор на ООН и Стопански факултет и ESG Lab на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Вашата кандидатура можете да подадете ТУК