01.05.2024

Остава месец до крайния срок за кандидатстване в ESG AWARDS

Първата специализирана медия за популяризиране на ESG в България ESGnews.bg обяви през февруари стартирането на своите награди “ESG AWARDS”. Те целят да отличат и популяризират компаниите и организациите, които полагат изключителни усилия в областта на устойчивостта и обществената отговорност.

ESG наградите са нашата инициатива да отбележим и насърчим водещите примери в областта на устойчивото развитие и корпоративната отговорност в България. С наградите искаме да подчертаем значението на водещите практики в сферата на ESG и да вдъхновим още организации да се включат и интегрират принципите на устойчивост в своите стратегии”, заяви Божидара Живкова, главен редактор на ESGnews.bg.

В конкурса могат да вземат участие организации от всички сфери на дейност, регистрирани в Република България – търговски дружества, неправителствени организации, образователни институции и др. Участието в конкурса е напълно безплатно, а срокът за кандидатстване е до 31 май, 2024.

След края на периода за кандидатстване, нашето престижно жури ще оцени участниците в конкурса и на специална церемония на 19 септември в Хотел Хилтън София ще обявим победителите и ще им връчим престижните отличия.

Победителите ще бъдат отличени в четири основни категории

  • Устойчива стратегия
  • Устойчив лидер
  • Устойчив инвеститор
  • Устойчиво управление на веригата на доставки

Към основните категории, ще има и специална награда на читателите на ESGnews.bg, за която се гласува на сайта ESGnews.bg в периода 15 май – 15 юни, 2024. Тази година темата на анкетата е “Най-добри практики в областта на рециклирането и устойчивото управление на отпадъците”.

Стратегически партньори на конкурса са Стопански факултет и ESG Lab на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

ESGnews.bg призовава всички организации, които споделят ангажимента към устойчивото развитие и социалната отговорност, да се включат в тази важна инициатива и да споделят своите истории и постижения.

Повече информация за конкурса и оценяването на журито прочетете ТУК