29.05.2024

Ролята на AI и HighTech в Зеления преход

През последното десетилетие AI решенията станаха неизменна част от ДНК на компаниите. Това е и една от причините Европа да подготвя първото в света законодателство, свързано с AI и HighTech.

С Кристина Ескенази, председател на Биотехнологичен и Здравен клъстер и член на УС на Клъстер Изкуствен интелект България, главният редактор на ESGnews.bg Божидара Живкова си поговори за ролята на изкуствения интелект и HighTech в Зеления преход.

Ако искате да научите как можем да използваме силата на технологиите за създаване на по-устойчиво бъдеще, как AI решенията могат да помогнат за решаване на големите екологични предизвикателства и какви са етичните принципи, които трябва да бъдат включени в регулациите за AI, не пропускайте разговора с Кристина Ескенази, която ще води и два от панелите по време на най-голямата и значима среща за Зелената сделка в ЦИЕ “Green Transition Forum 4.0: Новите перспективи пред Централна и Източна Европа (ЦИЕ)”, организирана от Dir.bg и 3E-news.

ESGnews.bg е ексклузивен медиен партньор на форума и в поредица от няколко видео интервюта Божидара Живкова ще разговаря с част от участниците във форума от България.