22.06.2024

Amazon премахна 15 милиарда надуваеми уплътнители от опаковките

Онлайн търговецът Amazon обяви, че е заменил 95% от надуваемите уплътнители от опаковките за доставка в Северна Америка с хартиен пълнител и работи за пълното им премахване до края на годината, съобщава esgtoday.com.

Компанията отбелязва, че това е най-голямото до момента усилие на Amazon за намаляване на аеро фолиото в Северна Америка и ще доведе до избягване на близо 15 милиарда надуваеми уплътнители за година.

Новото постижение идва по-малко от година, след като Amazon обяви през октомври, че центърът в Охайо ще бъде първият, който премахва надуваемите уплътнители за доставка, съобщава esgtoday.com.

Преход от пластмасови надуваеми уплътнители към хартиен пълнител

Amazon тества хартиения пълнител чрез лаборатория на трета страна и установи, че предлага същата, ако не и по-добра защита на продуктите. Компанията си сътрудничи с доставчици, за да осигури пълнител за хартия, направен от 100% рециклирано съдържание, като същевременно координира прехода между центровете за изпълнение, включително смяна на машини.

Освен че съдържа 100% рециклирано съдържание, Amazon добави, че новият пълнител може да се рециклира, което улеснява клиентите да рециклират у дома.

„Ние работим за пълното премахване на надуваемите уплътнители в Северна Америка до края на годината и ще продължим да правим иновации, тестове и промени, за да дадем приоритет на рециклируемите материали”, казва Пат Линднер, вицепрезидент по мехатроника и устойчиво опаковане.

Компанията елиминира надуваемите уплътнители за еднократна употреба в Европа и Австралия и ги замени с хартиен материал, който може да се рециклира през 2022 г., според доклада за устойчивост на Amazon за 2022 г.