Съобщения

» » Две български фирми номинирани за наградата на INNOVATION RADAR 2016 на Европейската комисия

Две български фирми номинирани за наградата на INNOVATION RADAR 2016 на Европейската комисия

Две български фирми номинирани за наградата на INNOVATION RADAR 2016 на Европейската комисия

Европейската комисия обяви 40-те европейски фирми, които тази година ще се състезават за наградата на INNOVATION RADAR 2016. Имаме удоволствието да споделим с членовете на КРИБ, че фирмите АПИС /член на КРИБ чрез БАИТ/ и ОНТОТЕКСТ са двете български фирми, които са номинирани за първи път за престижната награда.

Особено радва фактът, че АПИС е единствената компания, която е номинирана за иновативен проект в областта на правото.

Наградата на Innovation Radar 2016 на Европейската комисия е инициирана с цел да се открият и подкрепят нови проекти на европейски фирми с висок потенциал за развитие, получили финансиране от ЕС.

/Линк с пълния списък на номиниранитеhttps://ec.europa.eu/digital-single-market/en/innovators/

АПИС е номинирана за компонентът EULinksChecker - част от разработения проект EUCases, получил финансовата подкрепа на ЕС. EULinksChecker  е инструмент-добавка за интернет  браузърите, който ще улеснява значително работата на  юристите в процеса на изготвяне или преглеждане на нормативни документи, свързани със съдебната практика и правото на ЕС в Интернет.

В подкрепа на АПИС можете да гласувате на сайта на Европейската комисия (https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/innovators/apis-innovation-radar) като кликнeте върху бутона Vote.  Порталът за гласуване е отворен до 31 август.

Убедени сме, че членовете и партньорите на КРИБ ще посрещнат с  радост и гордост всеки успех и признание на българските фирми на международно ниво и ще ги подкрепят в състезанието за тази награда, престижна и за България.