Събития

» » Кирил Домусчиев благодари на Клинтън за поканата да говори по един от глобалните проблеми на нашето време

Кирил Домусчиев благодари на Клинтън за поканата да говори по един от глобалните проблеми на нашето време

Председателят на КРИБ и главен изпълнителен директор на „Хювефарма“ е член на Консултативния съвет на Clinton Global Initiative

Кирил Домусчиев благодари на Клинтън за поканата да говори по един от глобалните проблеми на нашето време

„Сигурността в осигуряването на храна за населението е един от глобалните проблеми на нашето време. Изказвам благодарност на президента Бил Клинтън (1993 – 2001 г.) и държавния секретар Хилъри Клинтън (2009 – 2013 г.) за поканата им да говоря пред лидери от бизнеса и гражданското общество на срещата Глобална Инициатива на Президента Клинтън през 2022 г.

Това написа в профила си във Facebook председателят на КРИБ и главен изпълнителен директор на "Хювефарма" Кирил Домусчиев след участието си в кръглата маса на Clinton Global Initiative (CGI), фокусирана върху разрешаване на глобалните климатични проблеми. Инициативата на бившия американски президент стартира през 2005 г., за да превърне идеите в действия⁠ – създаване на ново пространство, където лидери от различни сектори могат да се ангажират публично, да формират партньорства и да предприемат действия заедно. Оттогава партньорите в общността на CGI са поели повече от 3700 ангажимента за действие, които са оказали влияние върху живота на над 435 милиона души в повече от 180 страни.

„За мен беше удоволствие да се присъединя към ръководената от президента Клинтън кръгла маса на Clinton Global Initiative (CGI) по тема, фокусирана върху разрешаване на глобалните климатични проблеми. На срещата споделих като пример успеха, чрез който ръководената от мен компания „Хювефарма“ се стреми към нетно нулево въглеродно въздействие, без това да повлияе на растежа и стабилността на глобалния й бизнес“, написа Кирил Домусчиев.

„Като член на Консултативния съвет на CGI ще продължа да работя и защитавам позициите, изказани от мен на този глобален форум, и приканвам колегите си да поемат също ангажименти за разрешаването на глобалните предизвикателства чрез иновации и лидерство“, добави той.

По време на кръглата маса в рамките на Глобалната инициатива на президента Клинтън председателят на КРИБ призова света към иновации с цел осигуряване на надеждни доставки на качествена и питателна храна, които да устояват на поредиците от дестабилизиращи кризи. Той призова лидерите да работят за гарантиране на сигурни доставки на храни чрез иновации, сътрудничество и дългосрочно планиране, което да осигури посрещането на глобалните хранителни нужди, които се очаква да се удвоят до 2050 година.