11.05.2020

„Биовет” и „Лудогорец” дариха храни за 4000 нуждаещи се семейства

„Биовет” и „Лудогорец”, членове на КРИБ, дариха храни за 4000 нуждаещи се семейства. Пакети с продукти от първа необходимост получиха крайно нуждаещи се жители на Разград и региона.

Инициативата е на собствениците на футболния клуб и фармацевтичния завод Кирил и Георги Домусчиеви. Това бе първата от две дарителски кампании на обща стойност 250 000 лв.

Кметовете на общините Разград, Исперих, Кубрат, Лозница, Цар Калоян, Завет и Самуил получиха пакетите с продуктите от първа необходимост на стадион „Хювефарма Арена“ в присъствието на управителя на „Биовет“ Разград Теменуга Газдова, изпълнителния директор на „Лудогорец” Ангел Петричев и капитана на тима Светослав Дяков.

Социални служби на споменатите общини ще се погрижат за справедливото разпределение на дарените продукти между най-засегнатите от кризата с COVID-19 жители. Безработни, социално слаби, пенсионери, многодетни семейства ще получат пакети с шпек салам, сирене, кашкавал, брашно, захар, олио, макарони, прах за пране, предпазни маски и други хранителни и нехранителни продукти. Дарението е част от социалната политика на „Биовет” и „Лудогорец” в региона.

„С жителите на Лудогорието сме преживели много щастливи моменти заедно през последните години. В този труден момент по време на пандемията те трябва да знаят, че могат да разчитат на нас. Задължително е да бъдем социално отговорни в тежките за цялото общество времена. Надяваме се с общи усилия да намалим негативните последици от пандемията и призовавам колеги от бизнеса в Лудогорието да се присъединят към грижата ни за социално слабите хора”, коментира председателят на КРИБ Кирил Домусчиев във фейсбук профила си.