09.10.2018

Членовете на КРИБ Елит Травел Интернешънъл и Шарлопов Хотелс отличени на церемония за връчване на първите български туристически награди

Първите Български туристически награди бяха раздадени на специална церемония в зала 10 на Националния дворец на културата. Амбициите на организаторите от списание "Гранд хотели" и партньорите им от Министерството на туризма е да отличат качеството в сектора и да насърчат пътувания във вътрешността на страната. Международно жури с участието на експерти от САЩ, Швейцария, Унгария, както и от нашата страна определи хотелите на годината. 

В категорията за „Зелен хотел” – място за настаняване извън големите градове, морските и ски-курортите наградата, връчена от заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева, отиде при "Белчин гардън СПА хотел" само с един глас против в журито. 

Единодушен победител при крайбрежните хотели е "Блу Бей хотел Созопол". 

Сред екохотелите – места за настаняване разположени в природни и национални паркове, първото място е за "Кемпински Гранд Арена Банско", който тази година е носител на Световна туристическа награда и на приза за най-добър ски-хотел в Източна Европа. 

Дестинация на годината е град Кюстендил, чийто кмет Петър Паунов получи приза си от Йорданка Фандъкова. Тя го похвали за открития в града първи модерен общински хотел в България, който за първата година от работата си възвърна 30% от инвестираните в него средства. 

Хотелиер на годината е Йордан Куванджиев, който управлява "Грийн Лайф Ризортс". 

Наградата за „Туристическа агенция на годината” отиде при Анелия Бачийска, собственик на "Елит Травел интернешънъл". 

Специалният приз за "Верига на годината" получи Бояна Шарлопова, която след смъртта на съпруга си Стефан Шарлопов успя за месеци да завърши обновяването на хотел "Девин", през декември открива ново крило във флагмана "Пирин" в Сандански и продължава реновацията на другите обекти в навечерието на 20-годишнината на семейния бранд.

Елитът на туристическата гилдия стана на крака, за да почете паметта на един от лидерите в българския бизнес и по-специално в този сектор – Стефан Шарлопов.