03.06.2016

Девет компании са номинирани за наградите "КРИБ – Качество, Растеж, Иновации от България" 2016

Кулминацията на Втория пролетен бал на работодателите и индустрията в България, който ще се проведе на 8 юни 2016 г. в София Тех Парк, ще бъде връчването на най-авторитетните за бизнеса награди „КРИБ – Качество, Растеж и Иновации от България”. Със специалната награда на председателя на КРИБ Кирил Домусчиев ще бъде отличена компанията с най-голям цялостен принос за развитието на икономиката в България. Компаниите, номинирани за наградите „КРИБ – Качество, Растеж и Иновации от България”  за 2016 г., са:

Категория Качество:

Ди Ейч Ел Експрес България

Кока-Кола ХБК България АД

ОМВ България

Томбоу България ООД

 

Категория Растеж:

Абритес ООД

Алкомет АД

Вазовски машиностроителни заводи ЕАД

Каменица АД

 

Категория Иновации:

Каменица АД

Солвей Соди АД

 

Обществена и държавна подкрепа за качественото и иновативно българско производство е една от главните цели на КРИБ. Затова в началото на 2015 г.  Управителният съвет на Конфедерацията учреди годишни награди за качество, растеж и иновации от България, както и за цялостен принос в развитието на българската икономика. Чрез наградите КРИБ иска да насърчава качественото и иновативно българско производство. Конфедерацията е уверена, че отличените фирми ще бъдат пример за всички, които правят бизнес в България и налагат нови, по-високи стандарти в икономиката. 

Първият пролетен бал на КРИБ, който се проведе миналата година, беше огромен успех – с наградите на КРИБ бяха отличени компании с много значим принос за растежа на българската икономика, а благодарение на спонсорите на бала бе стартирана „Академия Икономика” – най-голямата инициатива на КРИБ в областта на образованието и професионалната подготовка на младите хора. Голямата награда в категория Качество получи „Асарел Медет“ АД. Министър-председателят г-н Бойко Борисов връчи наградата на професор доктор Лъчезар Цоцорков, председател на Надзорния съвет на „Асарел Медет“. Голямата награда в категория Растеж получи „Трейс Груп Холд“ АД. Министърът на икономиката г-н Божидар Лукарски връчи наградата на професор доктор инженер Николай Михайлов, председател на Съвета на директорите на „Трейс Груп Холд“. Голямата награда в категория Иновации получи Пощенска банка. Председателят на КРИБ (2010-2014 г.) и изпълнителен директор на Софарма г-н Огнян Донев връчи наградата на г-жа Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка.

Специалната награда на председателя на КРИБ за цялостен принос за развитието на икономиката в България получи  „Минстрой Холдинг“ АД. Председателят на КРИБ г-н Кирил Домусчиев връчи наградата на професор доктор на техническите науки Николай Вълканов, председател на Управителния съвет на „Минстрой Холдинг“.

 

Златни спонсори на втория Пролетен бал на КРИБ са компаниите: Хювефарма ЕООД, Агрион Инвест АД, Геотрейдинг АД, Лукойл България ЕООД, Минстрой Холдинг АД, Нове Холдинг АД и Софарма АД.

Сребърен спонсор на бала на КРИБ 2016 е Аурубис България АД.

Бронзови спонсори са: Енергоремонт холдинг АД, ВИП Секюрити ЕООД, Каолин АД, Кока-Кола ХБК България АД, Теленор България ЕАД, Централна енергоремонтна база ЕАД.