17.06.2024

DMD ECO WORLD е победител в анкетата на ESGnews.bg

DMD ECO WORLD е победителят в онлайн гласуването, което се проведе на сайта ESGnews.bg в периода 15 май – 15 юни. Тази година темата бе рециклиране и 75.88% от читателите на сайта за гласували за компанията, която произвежда компостируеми алтернативи, заменящи пластмасите.

Продуктите на DMD ECO WORLD са 100% климатично неутрални, а по време на производството им се генерира малко количество CO2, еквивалентно на производството на суровината от растителни нишестета. Предимството на тези материали е голямо – от огромното намаляване на CO2, изпускан в околната среда, до връщането им в края на живота им или използването им в природата, превръщайки се в биогаз и биотор. Този принцип отговаря на строгите критерии за кръгова икономика.

Освен намаляването на отпадъците с 30%, компостируемите опаковки са най-доброто решение при управлението на органичните отпадъци. Това е най – естественият, устойчив и икономичен процес за третиране на отпадъците, които произвеждаме в кухнята или градината.

Победителят ще бъде награден на 19 септември

Победителят ще бъде награден по време на първата церемония по раздаване на наградите “ESG AWARDS”, която ще се проведе на 19 септември в Хотел Хилтън София.

Конкурсът “ESG AWARDS” стартира за първа година и в него могат да вземат участие организации от всички сфери на дейност, които са регистрирани в Република България – търговски дружества, неправителствени организации, образователни институции и други. Срокът за кандидатстване бе до 31 май, 2024 г.

Наградите ще бъдат раздадени в четири категории:

  • Устойчива стратегия
  • Устойчив лидер
  • Устойчив инвеститор
  • Устойчиво управление на веригата на доставки

Ще бъдат връчени и две специални награди – награда на читателите на ESGnews.bg и награда от екипа на ESGnews.bg

Стратегически партньори на конкурса са Стопански факултет и ESG Lab на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.