07.12.2015

Кирил Домусчиев: "Предстоящата 2016 година ще бъде тежка година в световен мащаб"

"Радвам се, че тази дискусия, която организираме заедно с вестник "Стандарт", се превърна в едно събитие, важно за нашия социално-икономически живот. Виждам все по-голям интерес от водещи компании към това събитие, затова искам да благодаря на министър-председателя Бойко Борисов, на еврокомисаря Кристалина Георгиева и на министрите в тази зала, че намериха време да уважат това наше събиране, за да да може с тях да обсъдим болни за индустрията проблеми", каза председателят на КРИБ Кирил Домусчиев при откриването на форума "Европейска България – стабилност и растеж", организиран от КРИБ и в. "Стандарт".

По думите му важното е, че на всички тези дискусии индустрията е получила отговори и ангажименти по всички поставени от нея въпроси. "Радостно е, че и журналисти, не само от "Стандарт", но и от други медии, следят какво е поето като ангажимент и са направили една несубективна оценка. Надявам се, че ще стават все повече изпълнените желания", каза Домусчиев.

"2016 година според УС на КРИБ ще бъде една тежка година в световен мащаб", каза Домусчиев и допълни: "Аз мисля, че българските компании свикнаха да работят в моменти на криза и имаме потенциала да се справим. Като препоръка от наша стана към правителството можем да кажем, че е крайно време то да започне да прави реформи най-вече в енергетиката, където имат нужда от много нови реформи, които не се правят", заяви той и допълни, че това са все неща които ще помогнат на бизнеса.

"Имаме нужда и от подкрепата на правителството – не толкова то да ни помага, а по-скоро да не ни пречи, да няма данъци и пречки пред правенето на бизнес в България. Нищо повече не искаме", подчерта още председателят на КРИБ.