30.08.2016

Две български фирми номинирани за наградата на INNOVATION RADAR 2016 на Европейската комисия

Европейската комисия обяви 40-те европейски фирми, които тази година ще се състезават за наградата на INNOVATION RADAR 2016. Имаме удоволствието да споделим с членовете на КРИБ, че фирмите АПИС /член на КРИБ чрез БАИТ/ и ОНТОТЕКСТ са двете български фирми, които са номинирани за първи път за престижната награда.

Особено радва фактът, че АПИС е единствената компания, която е номинирана за иновативен проект в областта на правото.

Наградата на Innovation Radar 2016 на Европейската комисия е инициирана с цел да се открият и подкрепят нови проекти на европейски фирми с висок потенциал за развитие, получили финансиране от ЕС.

/Линк с пълния списък на номиниранитеhttps://ec.europa.eu/digital-single-market/en/innovators/

АПИС е номинирана за компонентът EULinksChecker – част от разработения проект EUCases, получил финансовата подкрепа на ЕС. EULinksChecker  е инструмент-добавка за интернет  браузърите, който ще улеснява значително работата на  юристите в процеса на изготвяне или преглеждане на нормативни документи, свързани със съдебната практика и правото на ЕС в Интернет.

В подкрепа на АПИС можете да гласувате на сайта на Европейската комисия (https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/innovators/apis-innovation-radar) като кликнeте върху бутона Vote.  Порталът за гласуване е отворен до 31 август.

Убедени сме, че членовете и партньорите на КРИБ ще посрещнат с  радост и гордост всеки успех и признание на българските фирми на международно ниво и ще ги подкрепят в състезанието за тази награда, престижна и за България.