14.02.2024

Евгений Иванов участва в 585-та Пленарна сесия на ЕИСК

585-та Пленарна сесия на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК) се провежда на 14 и 15 февруари 2024 г. в Брюксел. В работата на пленарната сесия участва и посл. Евгений Иванов – главен изпълнителен директор на КРИБ и член на Група 1 – Работодатели на ЕИСК.

В рамките на високия форум днес се проведе обсъждане на Работната програма и приоритетите на Европейската комисия за 2024 г. с участието на Марош Шефчович, изпълнителен заместник-председател на Европейската комисия, отговарящ за Европейската зелена сделка, междуинституционалните отношения и прогнозирането.

Втората дискусия бе посветена на ролята на гражданското общество в изпълнението на Целите на ООН за устойчиво развитие, в която участваше Татяна Молсеан, заместник-генерален секретар на ООН, изпълнителен секретар на Икономическата комисия на ООН за Европа (ИКЕ на ООН).

В програмата на 585-та Пленарна сесия на ЕИСК утре ще се проведе дебат за гражданския диалог с участието на Дубравка Шуица, заместник-председател на Европейската комисия и комисар по въпросите на демокрацията и демографията.

Ще бъде даден старт, също така, на инициативата на Европейския икономически и социален комитет за разширяване на страните кандидатки за членство в ЕС, в присъствието на Еди Рама, министър-председател на Албания, и Милойко Спаич, министър-председател на Черна гора.