07.05.2020

Хуауей Технолоджис България дари на КРИБ 15 000 бр. медицински маски

Хуауей Технолоджис България направи ценен жест, като дари безвъзмездно на КРИБ 15 000 бр. медицински маски за еднократна употреба на стойност над 8000 щ.д. 

В писмото от Хуауей Технолоджис, член на КРИБ, се казва:
"…С грижа за опазването на живота и здравето на всички български граждани в този ключов момент, от една страна, и от друга, с желание за съхраняването на работната ръка и икономиката в страната, бихме искали да предоставим безвъзмездно 15 000 броя маски за еднократна употреба на най-голямата работодателска организация в страната – КРИБ. Партньорството ни с КРИБ за нас е не само привилегия, но и отговорност. Задължение да бъдем съпричастни и да помагаме във всяко изпитание. Както на организацията в нейната цялост, така и на нейните членове и техните служители. Сигурни сме, че Вашата преценка как да бъдат разпределени маските, ще бъде най-правилна и полезна за обществото!.."

Съобразявайки се с волята на дарителя, Управителният съвет на КРИБ взе решение дарените маски да бъдат предоставени на Българската болнична асоциация, която е дългогодишен член на КРИБ. В нея членуват над 30 болници от различни градове на страната, някои от които се сблъскват с COVID-19. Ръководството на ББА ще може най-компетентно да идентифицира нуждите на конкретните лечебни заведения и да разпредели маските по най-подходящия с оглед на конкретната ситуация начин.