30.11.2017

Кирил Домусчиев: Без правителството не бихме били толкова ефективни

Без подкрепа в нашите инициативи и без разбиране от страна на правителството и различните власти не бихме били толкова ефективни, колкото бихме искали да бъдем. Това каза Кирил Домусчиев, председател на КРИБ по време на церемонията по връчването на наградите „Мистър и Мисис Икономика“  2017 г.

Той изтъкна, че продължаващата битката между работодателите и синдикатите пречат на това да се наемани чужденци. „Пожелавам да имаме все повече поводи да празнуваме, колкото и да ни оплюват синдикате и популистите“, коментира той.

Г-н Домусчиев, който беше част от българската делегация в Саудитска Арабия, изтъкна, че дори там знаят за нашите постижения в последните години. „Всеки питаше какво можем да инвестираме и да направим – това се дължи на вашите успехи“, добави той.

Той е категоричен,  че като държава сме интересни на всички и това не е само заради географското ни положение и природни дадености, а и заради успехите на представителите на бизнеса.

Председателят на КРИБ Домусчиев връчи Златната значка за особени заслуги на „Минстрой  Холдинг“ АД, която през тази година навършва 65 години от своето създаване. „В своята история компанията изгражда всички минни предприятия в страната, над 250 съоръжения за добив на въглища. В системата на дружеството работят над 3500 души. Пожелавам да увеличава своя капацитет и да остава една сериозна българска марка“, коментира още той.