15.10.2020

Конфиндустрия България отбеляза 20-годишен юбилей, КРИБ поздрави своя дългогодишен партньор

С поредица от събития на 14 и 15 октомври в София бе отбелязана 20-годишнината на Конфиндустрия България, сдружение на италианското предприемачество в България, колективен член и дългогодишен партньор на КРИБ.

„Партньорството между Конфиндустрия България и КРИБ постигна забележителни резултати и ние сме изключително удовлетворени от изминатия съвместен път през тези двадесет години. Радваме се, че нашите прекрасни отношения са еманация и продължение на сътрудничеството между КРИБ и Конфиндустрия Италия – най-голямата работодателска организация в Европа. Проведеният през октомври 2019 г. Форум в Рим беше ярка проява на нашето градивно взаимодействие и приятелство. Убедени сме, че макар и в трудни времена нашето сътрудничество ще продължи да се развива, защото сега е още по-важно да работим заедно в името на просперитета на нашите страни и народи“, се казва в поздравителния адрес на КРИБ, връчен на Конфиндустрия България.

Основен гост на събитията във връзка с 20-годишния юбилей бе г-жа Барбара Белтраме, заместник-председател на Конфиндустрия Италия, отговарящ за интернационализацията. Конфиндустрия Италия е най-голямата работодателска асоциация, в която членуват 220 асоциации и повече от 150 000 фирми, даващи работа общо на 5 438 513 служители.

По време на икономическия форум "Рестартиране – новото начало", проведен на 15 октомври, представителите на ръководството на КРИБ г-н Любомир Пейновски и г-н Стоян Ставрев проведоха обстоен разговор с г-жа Барбара Белтраме и с г-н Винченцо Боча, председател на Конфиндустрия Италия в периода 2016-2020. През октомври 2019 г. делегация на КРИБ, водена от председателя г-н Кирил Домусчиев, проведе срещи на високо ниво в Рим, включително с председателя на Конфиндустрия тогава г-н Боча. 

„За нас италианските предприемачи опитът натрупан в България през тези 20 години живот на нашата асоциация е ценен, защото заедно успяхме да изградим общност, която работи успешно за икономиката на страната, която ни е приела като инвеститори. Осигуряваме заедно в България над 25.000 работни места; общият оборот на фирмите ни членове е около 5,5 милиарда лева, като оборотите на нашите фирми съответстват на 10% от БВП на страната.“, каза по повод юбилея Мария Луиза Мерони, председател на Конфиндустрия България.