22.10.2020

КРИБ и УНСС подписаха ново споразумение за сътрудничество

"Подписваме във важен ден – днес е годишното общо събрание на КРИБ, както и във важна година – годината на 100-годишния юбилей на УНСС. Искам да ви поздравя, както и всички преподаватели, студенти и бивши възпитаници. Някои от тях срещнахте и сега, много бивши студенти вече са в бизнеса", обърна се председателят на КРИБ Кирил Домусчиев към ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров.

Двамата подписаха споразумението на 22 октомври 2020 г. в хотел "Балкан", където по-късно се проведе Годишното общо събрание на КРИБ.

"Трудностите ни сплотиха, разбрахме, че никой не може да се справи сам с кризата. Трябват ни подготвени кадри и добро образование. С университети, правителството и медиите търсим реформа на образованието" добави председателят на КРИБ.

Проф. Димитров отбеляза, че партньорството между бизнеса и образованието е перфектно, от пет години заедно се правят стажове и има желание това да продължи.

По повод 100-годишнината на университета проф. Димитров връчи почетни плакети на Кирил Домусчиев, на изпълнителния директор на КРИБ Евгений Иванов и на Иван Папазов, член на УС на организацията и изпълнителен директор на "ВП Брандс Интернешънъл".