27.02.2012

КРИБ и УТИКА подписаха в Тунис меморандум за бизнес сътрудничество

Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалцияте в България (КРИБ) г-н Огнян Донев и Президентът на Съюза на тунизийската индустрия, търговия и занаяти (УТИКА) г-жа Видед Бушамауи подписаха на 27 февруари т.г. в Тунис рамково споразумение между бизнес организациите на двете страни.

Церемонията по подписването се състоя по време на бизнес форума в Тунис, организиран в рамките на официалното посещение на българската правителствена делегация и в присъствието на министъра на икономиката, енергетиката и туризма г-н Трайчо Трайков. В бизнес делегацията участваха редица фирми и браншови организации, членуващи в КРИБ.
 
В резултат на подписания меморандум българските компании ще могат да увеличат значително своя износ за Тунис, главно в сферата на туризма, високите технологии, строителството и млекопреработвателния сектор. Предстои създаването и на съвместен бизнес съвет. Компаниите от двете държави ще разменят контакти и ще се създава среда за развитие на търговските взаимоотношения. Подобни споразумения българският бизнес вече има с Алжир и Мароко, подписани също от КРИБ.