15.03.2013

КРИБ подкрепя приемането на пакта за финансова стабилност

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България подкрепя приемането на Пакта за финансова стабилност. Това каза председателят на КРИБ Огнян Донев след среща с министъра на финансите Симеон Дянков, проведена на 15 март т.г. в централата на КРИБ. Според г-н Донев пактът ще има дисциплиниращо въздействие за всяко бъдещо правителство.

Ръководството на КРИБ напълно споделя виждането на Министерството на финансите, смятаме приемането на такива мерки като необходими и наложителни, още повече в контекста на случващото се в Европейския съюз, каза Огнян Донев.

Финансовият министър съобщи, че експерти на КРИБ са дали свои предложения по пакта, които до две седмици се очаква да бъдат анализирани с идеята някои от тях да залегнат в окончателния вариант на пакта.

Министър Дянков съобщи, че в министерството е разработен протокол за действия на държавата при форсмажорни ситуации, който също ще бъде представен пред ръководствата на партиите и работодателските организации. Идеята е да има възможност пактът да е гъвкав за известен период от време и да има начин как следващите правителства отново да се върнат в рамките на пакта, допълни Симеон Дянков.