14.07.2016

КРИБ подписа меморандум за разбирателството с Иранската палата на търговията, промишлеността, мините и земеделието

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и Иранската палата на търговията, промишлеността, мините и земеделието (ИПТПМЗ) подписаха меморандум за разбирателство. Това стана по време на Българо-ирански бизнес форум, част от програмата на официалното посещение на министър-председателя Бойко Борисов в Ислямска република Иран в периода 10-12 юли 2016 г.

Подписи под документа поставиха инж. Светослав Глосов, председател на Управителния съвет на Камарата на строителите в България и представляващ КРИБ, и вицепрезидентът на ИПТПМЗ Фархард Шариф.

„Бих искал да уверя, че това  е една добра основа за установяване на дългосрочно и ползотворно сътрудничество между двете организации. Меморандумът очертава възможностите за развитие на двустранната търговия и инвестиционното сътрудничество“, подчерта на церемонията  инж. Глосов. „Документът е сериозна крачка към възстановяване на традиционно добрите икономически връзки, които нашите две страни имаха в миналото и които в процеса на присъединяване на България към Европейския съюз бяха оставени неоснователно на по-заден план. Изключително съм радостен, че двете страни декларират своята воля за това чрез подписването на меморандума“, добави той.