02.04.2014

КРИБ помогна на 30 семейства пострадали от наводненията в Сараево

В края на месец май 2014 г. КРИБ организира кампания под наслов "Да помогнем на 30 семейства, пострадали от наводненията в Сараево". 

На 21 май 2014 г., на своето редовно заседание, Управителният съвет на КРИБ обсъди призива на кмета на град София г-жа Фандъкова бизнесът да помогне на семейства, останали без дом след наводненията в Сараево. Над една четвърт от четири милионното население на Босна и Херцеговина бе засегнато от наводнения в средата на месец май. Над хиляда къщи и други сгради стават неизползваеми и около един милион души остават без чиста вода. От Сараево изпращат писмо до кмета на София, в което посочват, че са осигурили временни жилища на 30 семейства, останали без дом, но те се нуждаят от бяла техника и легла.
Управителният съвет на КРИБ единодушно взе решение да подкрепи инициативата и да стартира сред членовете на КРИБ кампания за корпоративна социална отговорност под наслов "Да помогнем на 30 семейства, пострадали от наводненията в Сараево". 
Създадена беше много добра организация и за по-малко от седмица целите на кампанията бяха постигнати. До 29 май бяха закупени 30 бр. готварски печки, 30 бр. хладилници и 20 бр. автоматични перални машини, както и легла за осигуряване оборудването на жилищата на 30 семейства в Сараево.
25 фирми, членове на КРИБ, взеха участие в кампанията, като закупиха от фирма Технополис, член на КРИБ, по един или няколко пакета, съдържащи печка, хладилник и пералня, както и по няколко пакета легла, осигурени от фирма Матракс ЕООД със съдействието на Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост, член на КРИБ.

Ръководството на КРИБ благодари на всички фирми, които направиха дарение за семействата в Сараево, а именно:

Софарма АД (5 комплекта)

Камара на строителите в България (2 комплекта)

Лукойл България (2 комплекта)

Българска консултантска организация (2 комплекта)

Биовет АД

Юробанк И Еф Джи България АД

Пирин-Текс Продакшън ЕООД

ЗАД Булстрад Виена Иншуърънс Груп

Енергоремонт Холдинг АД

Дискордиа АД

ПОК Доверие АД

Пътстрой-92 АД

ЕВН България

Кантек ЕООД

Елана Холдинг АД

Асарел-Медет АД

Конвърджис

ГЕД ООД

Сентио (Хай Компютърс ЕООД )

Медика АД

Проммонт ООД

Томбоу България ЕООД

Тал Инженеринг

Гаритидж Инвестмънт Мениджмънт

Дружба Стъкларски Заводи АД.

Общата стойност на дарението е 19 830 лв., като Технополис предостави бялата техника на доставна цена и безвъзмездна логистична помощ, а леглата бяха предоставени също така на специални цени. От Столична община бе направена необходимата организация за транспортиране на дарението от София към Сараево чрез тежкотоварен камион, който пристигна на 2 юни 2014 г. в пострадалия район. Кметът на Сараево Иво Комшич благодари за изпратената хуманитарна помощ.