27.09.2022

КРИБ поздрави БХРА по случай Световния ден на туризма

"Имаме удоволствието от името на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/ да Ви приветстваме по повод традиционното тържествено честване на Световния ден на туризма", се казва в поздравителен адрес до председателя на УС на БХРА Георги Щерев, подписан от председателя на КРИБ Кирил Домусчиев и от изпълнителния директор Евгений Иванов.

„Преосмисляне на туризма“  – мотото, което тази година бе определено от Световната организация по туризъм, определено води в посока на преоткриване на нови възможности за развитие и разгръщане на сектора, неговата защита, устойчивост и иновативност с грижа за хората и околната среда.

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация е водещ легитимен представител на работодателите в бранша, който подпомага развитието на хотелиерството и ресторантьорството в България и успешно работи в защита на интересите на своите членове.

Последните две години белязани от знака на световна пандемия и криза, бяха особено трудни за компаниите, работещи в представлявания от Вас сектор. Докато предходните години се отбелязваше значим растеж, тази година отново правим равносметка от последните събития, които преобърнаха установените правила и посока на развитие. Вече всичко е ново и начините на работа също. Вие допринесохте за насърчаването и приемането на редица инициативи и политики, които начертаха добра перспектива за предприятията от бранша и осигуриха стабилност в условията на криза.

Като най-големия представител на бизнеса в България КРИБ има готовност да Ви подкрепя и занапред за постигане на основните цели и приоритети в туризма и в икономиката на страната като цяло.

Бихме желали да изразим нашата благодарност лично към Вас, г-н Щерев, за Вашата всеотдайност и ангажираност с проблемите на бизнеса в туризма и високата експертна помощ, която ни оказвате в решаването на всички важни и приоритетни въпроси, касаещи развитието на сектора.

В навечерието на тържественото честване отправяме пожелания за здраве и благополучие, за воля и усърдие на всички заети в сектора, както и много  успехи на всички български фирми, производители и партньори в българската туристическа индустрия", завършва поздравителният адрес от КРИБ до БХРА.