10.11.2017

КРИБ проведе среща с CONECT International

На 10 ноември 2017 г. в централата на КРИБ в София се проведе среща между представители на изпълнителното бюро на КРИБ и представители на CONECT International (структурата на Конфедерацията на тунизийските граждански предприятия, работеща зад. граница) в лицето на двамата  вицепрезиденти на организацията  г-н Фуед Геддиш и г-н Аднен Бусида. В срещата участва и д-р Хасан Бармауи, почетен консул на Йордания в България, който има трайно дългогодишно сътрудничество с Тунис.

Конфедерацията на тунизийските граждански предприятия е основна тунизийска работодателска организация, обединяваща малки, средни и големи държавни и частни предприятия, работещи в различни области. Конфедерацията има регионални представителства в почти всички 24 области на страната и участва активно в тристранния диалог в страната. CONECT International е дирекцията за международно сътрудничество на организацията, която има офиси в редица държави от Европа и Африка като: Италия, Швеция, Германия, Франция, Камерун, Синегал, Мали и др. За всяка държава CONECT International има свои референти. Организацията има подписани 120 спогодби за сътрудничество с организации от цял свят.

На срещата бяха представени основните задачи на CONECT International, а именно подкрепа за малките и средни предприятия при контактите им с чуждестранни партньори, установяване на тунизийски фирми в чужбина, инвестиции зад граница и търсене на чуждестранни инвестиции за Тунис.

Представителите на КРИБ запознаха гостите с работата на организацията и нейната важна роля в икономическия живот на страната, както и по отношение нейната структура, добри практики и възможностите за развитие на двустранни търговско-икономически отношения със сродни на КРИБ чуждестранни организации.

Гостите от Тунис изразиха желание за установяване на партньорски отношения с КРИБ, като поставиха въпроса за обсъждане на възможностите  за бъдещо посещение на тунизийска бизнес делегация в страната ни, с партньор от българска страна – КРИБ. Г-н Фуед Геддиш подчерта, че КРИБ много точно кореспондира на целите и политиката на CONECT и в нейно лице те виждат свой потенциален парньор. Изразиха готовност за подписване на меморандум за сътрудничество.