15.03.2007

КРИБ с изложбен щанд на Петата Европейската бизнес среща на върха

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България бе единствената работодателска организация от България, която участва с делегация и със собствен изложбен щанд на Петата Европейската бизнес среща на върха, която се проведе на 15 и 16 март 2007 г. в Брюксел.

Чрез участието на КРИБ във форума бе осигурено широко представителство на българския бизнес в приоритетни сектори – информационни технологии (Български ИКТ клъстер), строителство и недвижими имоти (Балпекс, Имоти ООД), туризъм и винопроизводство (Национална лозаро-винарска камара).

Бизнес делегацията на КРИБ се ръководеше от председателя на конфедерацията Иво Прокопиев и включваше изпълнителните директори Андриана Тошева и Евгений Иванов, директора на Домейн Бояр Маргарит Тодоров, директора на Българския ИКТ клъстер Таня Попова и др.

Европейската бизнес среща бе посветена на 50-годишнината от подписването на Римския договор и бе под патронажа на крал Албер Втори и на председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу. Тя бе организиран от европейската организация на работодателите Businesseurope и от Федерацията на предприятията в Белгия.

Като форма на диалог между европейските бизнес лидери и европейския политически елит, срещата събра представители на бизнеса, на европейските и националните политически среди, научни и неправителствени организации от над 50 страни. Във форума участваха председателите на Европейската комисия, Европейския парламент, много еврокомисари, премиери и министри, както и президенти на големи европейски и световни компании, като Дойче телеком, Арселор Митал и др.