29.06.2022

КРИБ се срещна с посланици и дипломати на страните от Европейския съюз

Управителният съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) се срещна днес с посланици и дипломати в България на страните от Европейския съюз на бизнес-закуска.

„За мен е изключително удоволствие и чест да Ви приветствам от името на ръководството и членовете на КРИБ на днешната среща, чрез която подновяваме една дългогодишна традиция, прекъсната от пандемията“, каза председателят на КРИБ Кирил Домусчиев в началото на срещата. „Днес ще продължим редовния обмен на мнения и виждания за текущото икономическо и социално-политическо развитие в България, инвестиционния климат и възможностите за развитие на бизнеса в контекста на европейските перспективи“.

В срещата участваха посланиците в България на Германия, Гърция, Дания, Нидерландия, Полша, Румъния и Чехия, заместник-посланикът в България на Словакия, както и дипломати от посолствата на Испания и Италия. Като член на ръководството на КРИБ присъстваше и представител на Конфиндустрия България, организацията на италианския бизнес в България.

По време на бизнес-закуската беше представена новата двуезична публикация на КРИБ „Макроикономически монитор“, която прави преглед на ключови макроикономически показатели на България и дава прогноза за тенденциите през следващите 6-12 месеца.

В края на срещата беше постигната договореност диалогът между КРИБ и дипломатите от ЕС в България да продължи, наред с представяне на периодичен анализ на макроикономическата обстановка в страната.