10.06.2011

КРИБ участва в конгрес, организиран от Международната търговска камара – ICC

Председателят на КРИБ и президент на Националния комитет в България на Международната търговска камара – ICCОгнян Донев и изпълнителният директор и член на УС на КРИБ Евгений Иванов участваха в конгрес в Мексико сити, организиран от Международната търговска камара, който се състоя от 7 до 10 юни 2011 г. Конгресът се провежда всяка година на различен континент.

Президентът на Мексико Фелипе Калдерон откри конгреса, по време на който представители на бизнеса, на търговски камари и правителства разискваха актуални въпроси в поредица от пленарни заседания и работни сесии, като основната тема по време на срещата беше "Предприятие – Мрежа – Благоденствие".

Дискутирани бяха основните дейности на ICC, свързани с облекчаване и насърчаване на международната търговия и най-вече системата на АТА карнетите и сертификатите за произход, включително и новите преференциални сертификати за произход. Новите моменти в развитието на тези системи, както добри и лоши практики, бяха представени по време на няколко самостоятелни семинара.

Следващата среща на световно равнище, организирана от Международната търговска камара – ICC, ще бъде в Доха, Катар, през 2013 г.