31.05.2018

КРИБ учреди регионална организация в Ямбол

На 30 май 2018 г. в гр. Ямбол се проведе Учредителното събрание на регионалната структура на КРИБ за област Ямбол. Регионалната организация на КРИБ в Ямбол бе открита официално от проф. д.т.н. инж. Николай Вълканов, заместник-председател на Управителния съвет на КРИБ, който приветства учредителите и гостите на събитието. Приветствие по повод учредяването на "КРИБ Ямбол" отправи областният управител на Ямбол Димитър Иванов, кметът на община Ямбол Георги Славов, зам.-кметът на община Тунджа Георги Чалъков, председателите на КРИБ Кърджали Лазар Попов и на КРИБ Стара Загора Стефан Шоселов. Поздравителен адрес към учредителите изпрати г-н Петър Кънев, председател на Комисия по икономическа политика и туризъм към Народното събрание. Приветствие към участниците в събранието изпрати и г-жа Пенка Петрова, председател на КРИБ Враца.

В събитието взеха участие представители на фирми от различни сектори на икономиката от региона, като официално учредители на КРИБ Ямбол станаха 25 от най-влиятелните работодатели в областта, като "АВС-Инженеринг-Н”, "Български йогурт", "Виденов груп", „Елтър", „Инджов 19", "Трейс Ямбол", „Хеттрик”,  „Циркон” и други.

В Управителния съвет на КРИБ Ямбол влязоха 5 дружества, в това число: "АВС-Инженеринг-Н" ООД, "Вилтон 2" ООД, "Имсти" ЕООД, „ИПК Светлина” АД и „Технострой Инженеринг 99” АД. За председател на Управителния съвет на местната структура бе избран Николай Георгиев, управител на "АВС-Инженеринг-Н" ООД, а за заместник-председател – Дойчо Дойчев, изпълнителен директор на „Технострой Инженеринг 99” АД.

Контролният съвет на новото сдружение „КРИБ Ямбол” включва „Циркон” ЕООД, „ Хеттрик” ООД и „Славекс” ЕООД. За председател на Контролния съвет бе избран Стоян Кафеджиев, управител на „Циркон” ЕООД.