13.04.2020

КРИБ Русе дари изолационни носилки на МБАЛ «Надежда» и ВМА София

Местната структура на КРИБ в Русе дари на МБАЛ «Надежда»  и ВМА София изолационни носилки, предназначени за транспортиране на пациенти с потенциални респираторно-инфекциозни заболявания.

Носилките са изработени от фирма «Белсистемс» ООД – гр. Бяла, която е член на КРИБ Русе. Белсистемс ООД е специализирана в производството на изделия от синтетичен брезент и PVC фолиа, включително надувни изделия, покривала, ветроупорни и индустриални завеси, вентилационни ръкави. Във фирмата работят 17 човека. През 2019 г. са изработили изделия с обща площ над 80 000 квадратни метра. Производственият цех на фирмата се намира в град Бяла, област Русе и е пуснат в експлоатация през 2011 година.

Специализираната носилка е оборудвана със сменяем НЕРА филтър, през който се извършва пасивна вентилация. Осигурен е достъп до пациента чрез вградени в изделието сменяеми ръкавици. По този начин се възпрепятства замърсяването на оборудването в линейките и разпространение на зараза в лечебното заведение, което гарантира здравето на медицинския персонал и пациентите, както и безпроблемното функциониране на болницата.

Г-жа Милка Трифонова, председател на КРИБ Русе изрази своята вяра, че всяка една помощ е добре дошла в този момент, ако с нея поне малко можем да облекчим работата на спецалистите, които са на първа линия в грижата за нашето здраве.