31.05.2019

КРИБ връчи награди за „Социално отговорна компания – партньор на община” за първи път в област Русе.

На 30 май 2019 г. в хотел „Дунав“ в Русе се проведе първата официална церемония за връчване на наградите-грамоти на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) – „Гласът на българския бизнес” за „Социално отговорна компания – партньор на община” за изтеклата 2018 г. в област Русе.

Инициативата се осъществи съвместно с ръководствата на общини от областта, номинирали за наградата общо 17 компании, които работят на територията на общините Бяла, Две могили, Иваново, Русе, Сливо поле и Ценово, и имат изключително голям принос за развитието на корпоративната социална отговорност за 2018 година.  

Наградите връчи заместник-председателят на КРИБ проф. д.т.н. инж. Николай Вълканов. Той приветства участниците и подчерта, че е важно бизнесът да бъде социално отговорен, а фирмите да работят „на светло с грижа за обществото“. Той обърна специално внимание на дуалното обучение в България и на водещата роля на бизнеса в него.

Сред гостите бяха заместник-областния управител на област Русе Валентин Колев,  Стамен Янев – изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ), Яна Тодорова, заместник изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, Проф. д-р Христо Белоев, председател на Общински съвет на Русе и ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев“, Олег Божанов, заместник-ректор на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, регионален представител на КРИБ във Велико Търново, Ваня Михайлова, председател на Контролния съвет на КРИБ Стара Загора, Росица Георгиева, директор на Регионално управление по образованието, Русе, Севдалин Петров, председател на областното представителство на Камарата на строителите, България, представители на  КНСБ и  КТ„Подкрепа“.

Наградените фирми тази година са: община Бяла:  МБАЛ „Юлия Вревска“ ЕООД, „Надежда – М“ ООД, ЕТ „Камен Шишков“, община Две Могили:„Директ Телемедия“ ЕООД, „Великови“ ООД, „Органика България“ ЕООД, община Иваново: „Тити-2” ЕООД, РПК „Правда КООП 2008” и „Винарски съюз“ АД, община Русе: „Еконт Експрес“ ООД, „Нетуоркс България“ ЕООД, „АС Строй“ ЕООД,  община Ценово: „Агрола екоинвест" ООД, „Булстрой" ООД, община Сливо Поле: „Моллов-Пласт" ЕООД,  „Фишери 2009" ООД, „Великов Агро“ ООД.

На церемонията бяха връчени и три специални награди на КРИБ на „Астра биоплант“, „Дунарит“ и община Русе. Русе е най-добрият град за живеене през 2018-та! Затова община Русе заслужено получи специалната награда за социално отговорна община за 2018 в област Русе. 

Форумът бе открит и закрит официално от председателя на КРИБ Русе Милка Трифонова. Тя поздрави представителите на отличените тази година компании и им пожела да продължат да инвестират в социално отговорна политика. Тя подчерта, че поетото обещание при учредяването на КРИБ Русе през 2017 г. за успешно партньорство с местната власт е спазено.