07.10.2021

Магистърски програми на Медицински университет-Варна в пoлза и за бизнеса

През учебната 2021/2022 г. в Медицинския университет – Варна, Факултет „Фармация“ стартират две нови магистърски програми – „Трансфер на технологии и иновации във фармацията“ и „Козметология“. И двете програми ще генерират специалисти, подходящи за иновативно производство, иновативни компании в сферата на фармацията – човешка и ветеринарна, както и за фирми с интереси в туристическия, хотелиерския, балнео и спа, и медицински браншове.

Тази година Медицински университет-Варна отново е на първо място сред медицинските университети в България според UniRank системата зa класиране на висшите учебни заведения в света, както информират от МУ-Варна. Въпреки необичайната ситуация, водещата позиция на университета за поредна година в световната класация на университетите в България е доказателство, че високите технологии в медицинското образование, съвременната среда, достъпът до най-добрите световни информационни бази данни и преподавателите в Медицинския университет във Варна са високо ценени от студентите и бизнеса.

Подробности за двете нови магистратури можете да намерите на следния линк      https://www.mu-varna.bg/BG/Pages/novi-specialnosti-mu-varna-2021.aspx