02.06.2015

Подписан бе меморандум за сътрудничество между КРИБ и Съюза на работодателите на Сърбия /ДРС/

На 2-ри юни 2015 година в гр. Белград, Република Сърбия бе подписан Меморандум за сътрудничество между Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/ и Съюза на работодателите на Сърбия /ДРС/.

Меморандумът бе подписан от г-н Димитър Димитров, Заместник-председател на КРИБ и г-н Небойша Атанацкович, Председател на ДРС по време на проведената в сградата на Съюза на работодателите в Сърбия среща между двамата ръководители. Срещата беше продължение на Българо-Сръбския Бизнес Форум, който се състоя в рамките на Втората сесия на Смесената икономическа комисия между Република България и Република Сърбия, ръководена от министъра на икономиката Божидар Лукарски и министъра на минното дело и енергетиката Александър Антич.

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и Дружеството на работодателите в Сърбия се споразумяха да положат всички усилия за поддържането и развитието на ползотворно взаимноизгодно  сътрудничество между сръбските и българските компании в областта на индустрията, търговията, услугите, изследванията, иновациите и технологиите.