01.12.2016

Огнян Донев и Светла Лесова са Мистър и Мисис Икономика 2016

Огнян Донев, председател на Съвета на директорите на Софарма, е носителят на наградата „Мистър Икономика“ за 2016 година. Призът бе връчен на г-н Донев от миналогодишната носителка на „Мисис Икономика“ Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка, и от министъра на икономиката Божидар Лукарски.

Светла Лесова, изпълнителен директор на Монделийз България, получи наградата „Мисис Икономика“ 2016. Призът й бе връчен от Мариета Захариева, изпълнителен директор на Агенцията за малки и средни предприятия.

Всички победители получиха почетна грамота, луксозния каталог на КРИБ „Добрите бизнес практики“, представящ най-успешните български компании, както и статуетката „Рибарят и златната рибка“ на художника Ставри Калинов, превърнала се в символ на конкурса.

Най-престижните бизнес награди на България бяха раздадени на стилна церемония в столичния хотел „Маринела“ на 30 ноември. 38 работодатели и индустриалци бяха номинирани от членове на КРИБ, а Управителният съвет избра победителите.

За втора поредна година конкурсът се организира от КРИБ и списание „Икономика“. Връчени бяха награди в 10 категории, както и 4 специални отличия.

Наградата в категория „Индустрия“ спечели Пламен Бобоков, председател на Съвета на директорите на Приста Ойл Холдинг. Призът връчи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

В категория „Финанси и застраховане“ победителят тази година е Петър Андронов, главен изпълнителен директор на СИБанк и кънтри мениджър за България на КВС Груп. Наградата бе връчена от министъра на финансите Владислав Горанов.

Отличието в категория „Енергиен сектор“ отиде при инж. Теодор Осиковски, главен изпълнителен директор на Енергоремонт Холдинг. Призът връчи проф. дтн Николай Вълканов, член на УС на КРИБ.

В категорията „Информационни и комуникационни технологии, аутсорсинг и бизнес процеси“ отличието взе Веселин Тодоров, изпълнителен директор на Сиела Норма. Той получи приза си от Елина Друмева, член на УС на КРИБ.

С наградата в категория „Услуги и търговия“ бе отличена Милена Драгийска-Денчева, изпълнителен директор на Лидл България. Наградата връчи Димитър Димитров, заместник-председател на УС на КРИБ.

В категория „Транспорт и логистика“ наградата отиде при Илиян Филипов, съдружник в ПИМК. Той получи приза от Константин Бояджиев, управител на Галакси Инвестмънт Груп.

В категория „Земеделие и хранителна промишленост“ бе отличена Светла Боянова, изпълнителен директор на Агрион Финанс. Призът връчи Боряна Манолова, член на УС на КРИБ.

В категория „Консултантски бизнес“ наградата получи Стоян Ставрев, управител на Българска консултантска организация. Отличието бе връчено от Зарина Генчева, изпълнителен директор на Метрореклама.

Бяха връчени и четири специални награди и отличия.

Константин Стаменов, председател на УС на Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори (БФИЕК), получи „Почетен златен знак на КРИБ“ за принос в регулацията на дифицитите в енерегетиката в България. Призът бе връчен от председателя на УС на КРИБ Кирил Домусчиев.

За цялостен принос в развитието на банковото дело и по случай 20-годишния си юбилей бе наградена Българо-американска кредитна банка (БАКБ). Отличието „Почетен златен знак на КРИБ“ получи Цветелина Бориславова, председател на Надзорния съвет на БАКБ. Призът бе връчен от Иван Вутов, заместник-председател на УС на КРИБ.

Специална награда на КРИБ за „Обществено отговорен финансов одит“ получи Рени Йорданова, управляващ съдружник в АФА. Призът връчи изпълнителният директор на КРИБ Евгений Иванов.

Специална награда на сп. „Икономика“ за „Партньор на българските производители“ получи изпълнителния директор на Билла България. Изпълнителният директор на сп. Икономика Боян Томов връчи отличието на Бойко Сачански, изпълнителен директор на Билла България.