13.06.2012

Огнян Донев получи престижна международна награда в Белград

Изпълнителният директор на фармацевтичната компания "Софарма" и председател на КРИБ Огнян Донев получи в Белград престижната международна награда "Бизнес партньор на 2012 година".

Призът се връчва от 2008 г. от комисия от представители на академичната общност в Сърбия. Неин председател е проф. Илия Чьосич, декан на Факултета по техническите науки в Нови Сад.

Номинираните компании се бореха за награди в 3 категории: регионален бизнес партньор, бизнес партньор на Сърбия и медия партньор.

Битката в първата категория беше сред водещи фирми от 12 държави. Комисията класира по една от 7 страни и сред тях бе българската "Софарма". "Тя заслужено взе наградата, защото през септември миналата година откри втори завод за лекарства до Белград", обясниха организаторите. Инвестицията е за 8 млн. евро и даде възможност да се разкрият 110 нови работни места. В новия завод на "Софарма" се произвеждат годишно по 8 млн. опаковки таблетки, капсули и прахове. Лентата тогава преряза вицепремиерът на Сърбия Божидар Джелич.

Новият завод функционира напълно и приключи миналата 2011 г. на печалба, каза Огнян Донев

Миналата година същият приз, какъвто сега получи "Софарма", беше взет от световноизвестната словенска фармацевтична компания "КРКА".