19.05.2011

Огнян Донев връчи златната значка на КРИБ на Евелина Иванова, управител на "Вандергеетен"

КРИБ беше съорганизатор на Националния конкурс "Жена предприемач и Жена мениджър на годината"

Церемонията по връчването на наградите на Националния конкурс "Жена предприемач и Жена мениджър на  годината", на който КРИБ бе съорганизатор, се проведе на 19 май 2011 г. в Шератон. Неговата мисия е да представи пред нашата общественост българската жена, развиваща реален бизнес, и да отдаде заслуженото признание на нейната инициативност и решителност да създава работни места, да инвестира и плаща данъци.

Жанет Попова, управител и съсобственик на фирма "Амет", стана Жена предприемач на годината и получи статуетката на Вежди Рашидов, която й бе връчена от кмета на София Йорданка Фандъкова. Продукцията на г-жа Попова е специализирана за електрохирургични апарати и електронни управления на операционни маси. Тя притежава 4 патента, доставчик е на 5 световни фирми и е инвестирала над 700 000 евро в производството си.

Стефка Капанова, управител и съсобственик на "Лукс инвест", бе определена за Жена мениджър за 2010 година и получи статуетка, изработена от Ставри Калинов, която й връчи Първата дама на Република България Зорка Първанова, която беше патрон на конкурса. Фирмата, която управлява г-жа Капанова, е специализирана в строителство и ремонт на обществени и промишлени сгради.

Огнян Донев връчи златната значка на КРИБ на Евелина Иванова, изпълнителен директор на "ВДГ АД – Вандергеетен". Отличието е за изключително успешна стопанска дейност през 2010 г., за ефективен мениджмънт, висока производителност, ръст на приходите от продажби и положителни финансови резултати.

Бяха връчени и десет специални награди, присъдени от министерства и държавни агенции на жени, отличили се в съответните индустриални браншове.

Специална награда в категорията "Жена Мениджър" получи генералния директор на БНТ Вяра Анкова, която й бе връчена от Мариана Печеян, председател на Клуба на жените предприемачи и мениджъри в България, главен организатор на конкурса.

Специални награди връчиха заместник-министърът на труда и социалната политика Красимир Попов, заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, заместник-министърът на отбраната Валентин Радев, заместник-посланикът на САЩ Сюзън Сатън, председателят на БТПП Цветан Симеонов, директорът на Института за социална икономика Христина Христова и изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Росица Стeлиянова.

""""""