07.12.2022

Петя Димитрова бе удостоена с наградата „Банкер на годината“ 2022

Главният изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка получава ценното отличие за шести път

Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка, бе отличена със специалната награда „Банкер на годината“ за постигнат висок органичен растеж от финансовата институция през 2022 година. Отличието ѝ беше връчено лично от вицепрезидента на Република България Илияна Йотова. Наградите, които се провеждат за двадесет и девети път от вестник „Банкеръ“, традиционно отличават мениджърите на финансовите институции, които са постигнали най-забележителни успехи през настоящата година.

„Много се гордея с получената награда, защото годината беше изключително успешна и наскоро отбелязахме нашата тридесета годишнина, като почти двадесет години от моя професионален път изминаха в банката. Ние ще продължим да работим със същия ентусиазъм и отборен дух, както и да се разрастваме още повече“, посочи Петя Димитрова при получаването на отличието.

В речта си пред гостите тя специално благодари за подкрепата през всички тези години на колегите си от Пощенска банка, на акционерите в международната група Юробанк, на клиентите на финансовата институция и на бизнес партньорите.

От своя страна вицепрезидентът Илияна Йотова, която връчи наградата, изтъкна в словото си, че за изминалите години Петя Димитрова е успяла да осигури над сто международни и национални награди за банката, което по думите ѝ „е голяма атестация за сигурност, стабилност, развитие и успех“.

Пощенска банка e четвъртата по активи банка в България, с широка клонова мрежа в цялата страна и значителна клиентска база от граждани, фирми и институции. Пощенска банка е член на Юробанк Груп, силна банкова група, която оперира в шест държави, притежава общо активи в размер на 83,4 млрд. евро и 11 343 служители.

Пощенска банка има дългосрочен кредитен рейтинг BBB, стабилна перспектива, препотвърден през юни 2022 г. от Българската агенция за кредитен рейтинг (БАКР).

Банката е водещ фактор в нововъведенията и формирането на дигиталните тенденции в банковия сектор в страната през последните години и е многократно награждавана за своите иновации.