24.03.2020

Поздравление до председателя на КРИБ от МСД България

Уважаеми г-н Домусчиев,

От името на МСД България, но и лично от мое име, бих искала да изразя радостта си от Вашето оздравяване!

Всеки, преборил се със заболяването е герой, заедно с лекарите и целия медицински персонал, положили усилия за негото лечение, рискувайки дори собствения си живот.

Бих искала, обаче, да изразя и благодарността си за жеста, който направихте, дарявайки лекарствата и консумативи, релевенатни към тази безпрецедентна пандемична криза.

Ние, като компания, също стартирахме необходимата процедура,за да направим финансови дарения към МЗ и чрез дарителски сметки на други организации.

Здравеопазването е ключов сектор и има пряка връзка с всички други приоритизани сектори, като икономика, енергетика, инфраструктура и т.н.То трябва да се разглежда като среда за инвестиции, а не като разход.

За съжаление, голяма част от взимащите управленските решения, особено в по-бедните икономически страни в Европа, вероятно разбраха този факт по болезнен начин. Съвременната визия за значимостта на този сектор не е елементазирането на лечебен процес лекар-пациент, а икономическата тежест и последствия от всички решения и провеждани политики в сектора, дори и защото само здравите работещи произвеждат БВП.

Инвестираното днес, особено в иновации, ще върне многократна печалба утре.

Тук е мястото да поздравим българското правителство за правилно провеждана политика по време на COVID 19 извънредно положение.

Уважаеми г-н Иванов,

Бих искала да поздравя и Вас, заедно с г-н Домусчиев, за безпрецедентната защита за бизнеса в България, за рабтодателите, за служителите…

За нас е чест да бъдем част от КРИБ!

Бъдете здрави!

 Сърдечни поздрави,

 Албена Златарева
Директор политики МСД
България,Северна Македония и Косово
Ръководител проекти
регион Западни Балкани