01.12.2015

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев: Награждаваме най-заслужилите

„Днес присъждаме наградите на най-заслужилите в бизнеса у нас. Това са хората, които инвестират и създават работни места”. Това заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев, който откри конкурса „Мистър и Мисис Икономика 2015”.

За първа година конкурсът бе организиран от най-голямата работодателска и бизнес организация КРИБ и списание Икономика.

Оскарите на бизнеса бяха раздадени на бляскава церемония в хотел "Маринела" на 30 ноември. Сред официалните гости на Гала вечерта бяха министър-председателят на България Бойко Борисов, министрите Божидар Лукарски, Владислав Горанов, Десислава Танева и Ивайло Московски.

„Радвам се, че най-голямата работодателска организация в България, която произвежда над 3/4 от БВП на страната, вече е жури и определя победителите в конкурса „Мистър и Мисис Икономика”. Трябва да има колкото се може повече номинации, така че повече фирми да бъдат презентирани с техните постижения, които да бъдат оценявани обективно. Номинираните бяха избрани от УС на КРИБ, който се състои от 27 души, които представляват различни браншове и индустрии – хора с различни интереси, които гарантират безпристрастността на избора”, каза Кирил Домусчиев.

„Конкурсът „Мистър и Мисис Икономика” е с над 20-годишна история. Той дава възможност на предприемачите в България да наградят своите колеги и да отличат техните постижения. Бъдете активни в номинирането на компании, които са постигнали успехи. Те трябва да бъдат поощрявани и да са пример за всички нас”, каза още председателят на КРИБ.

„Нашите начинания имат и благотворителна цел. Пример за това е Академия „Икономика”, която беше промотирана на пролетния бал на КРИБ. Всички събрани средства от нашата организация ще бъдат инвестирани в качествен човешки капитал, който е бъдещето на българската индустрия. Първите стажанти от нея вече започват работа във фирми от нашата организация.”