20.01.2020

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев получи "Венец на победителя" за принос към спорта

Собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев получи най-високото държавно отличие "Венец на победителя" за заслуги в областта на спорта. Връчи му го министърът на спорта Красен Кралев по време на церемонията "Нощ на шампионите".

"Не очаквах тази награда и се чувствам много трогнат. Тя ме мотивира да продължавам да помагам с каквото мога на българския футбол и спорт. Пожелавам успех на всички номинирани и на тези, които ще бъдат наградени. Нека спечелят още много медали и титли", пожела Кирил Домусчиев.

"Тази награда е признание за това, което съм направил през годините за българския спорт. Тя ме мотивира да довършим всичко, което сме започнали – на стадиона в Разград му остава само една трибуна да бъде построена и той ще стане единственият в България в модерно време, който отговаря на всички изисквания на УЕФА. Горд съм, че сме го направили с наши средства. Мислех да предложа на министър Кралев и ние с брат ми да подкрепим инициативата "Нощта на шампионите". Това е хубаво нещо и трябва да го подкрепяме и подпомагаме. Дано имаме повече поводи за радост. Спортът изисква средства и ние, от бизнеса, трябва да се замислим как можем да помагаме", допълни Кирил Домусчиев.

"Нощта на шампионите" е събитие, на което за поредна година Министерството на младежта и спорта отличава спортисти и деятели. Съорганизатор е Спортният тотализатор. Освен на Домусчиев "Венец на победителя" беше присъден още на Петър Попангелов, Валентин Михов, Александър Томов, Йото Йотов, Цено Ценов, Таня Богомилова, Александър Александров, Георги Аврамчев и Илия Лалов.