15.01.2018

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев се срещна с премиера на Япония Шиндзо Абе

По време на първото посещение на японски министър-председател у нас на 14 януари 2018 г. председателят на КРИБ Кирил Домусчиев участва в среща с премиера на Япония Шиндзо Абе, който бе придружен от голяма бизнес делегация.

"Днес имаме традиционни и изключително близки отношения между двата народа, с изключително мощните корпорации, чиито лидери днес са тук в София, с българската експертиза по темата, и съм убеден, че с премиера на Япония ще положим схеми за подпомогне на големи инфраструктурни проекти не само в България, но и на територията на Балканите. Благодаря за безвъзмездната помощ, която Япония е предоставяла", каза министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата между двамата премиери.

"Създадохме инициатива за сътрудничество в Западните Балкани. Надявам се, че чрез сътрудничеството с България ще продължим да си сътрудничим и с целия регион. Важно е да се засилят икономическите ни отношения. Решихме да стартираме японски бизнес форум. Бих искал този форум, който създадохме с г-н Борисов, да се превърне в продължително сътрудничество и за двете страни“, каза премиерът Шиндзо Абе.

Министър-председателят Бойко Борисов обеща да съдейства за бързо финализиране на преговорите между ЕС и Япония, защото това би било от изключителна полза за бизнеса. Той очаква големи инвестиции да произлязат от тази визита, както в България, така и в региона.