02.04.2014

Председателят на КРИБ откри бизнес форум в Алжир

Българо-алжирски бизнес форум бе открит на 27 февруари 2014 г. от министъра на икономиката и енергетиката на Република България Драгомир Стойнев, министъра на водните ресурси на Алжирската демократична и народна република Хосин Несиб и председателя на КРИБ Огнян Донев, който е и съпредседател на Двустранния бизнес съвет между Форума на ръководителите на предприятия в Алжир и КРИБ.

По време на Бизнес форума, който се проведе в рамките на 20-тата сесия на Смесения българо-алжирски комитет за икономическо, научно и техническо сътрудничество, бяха обсъдени възможностите за разширяване на взаимно изгодните отношения между бизнеса на двете страни.

В словото си при откриването на Бизнес форума в Алжир г-н Донев припомни, че в рамките на предходната 19-та сесия на Смесения българо-алжирски комитет, проведена в София на 1 и 2 ноември 2011 г., КРИБ организира българо-алжирски бизнес форум, на който, в присъствието на министъра на водните ресурси на Алжир (понастоящем министър-председател на страната) и министъра на икономиката, енергетиката и туризма на България, бе подписан Меморандум за разбирателство между Форума на ръководителите на предприятия в Алжир и КРИБ.

Като естествено продължение на подписания Меморандум, през февруари 2013 г. КРИБ прие поканата на министъра на външните работи на България и сформира бизнес делегация, която придружи министъра при официалното му посещение в Алжир. На проведения тогава бизнес форум, в присъствието на министъра на външните работи на България, бе учреден Двустранният бизнес съвет, като негов съпредседател от страна на Форума на ръководителите на предприятия в Алжир стана Боумедиен Деркауи, изпълнителен директор на САИДАЛ, а от страна на КРИБ съветът бе оглавен от Огнян Донев.

В делегацията в Алжир бяха и изпълнителният директор и член на УС на КРИБ Евгений Иванов, както и членът на УС на КРИБ Пламен Бобоков.

""