11.02.2016

Председателят на КРИБ по Bloomberg TV Bulgaria

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев участва в предаването "Бизнес старт" на ТВ Блумбърг България с водеща Ганиела Ангелова на 11 февруари 2016 г.

Той коменира много актуални за бизнеса въпроси, сред които беше проблемът с блокадата на българо-гръцката граница. Един камион на ден губи около 150 евро, а 1 км опашка представлява загуба от 9000 евро на ден, посочи г-н Домусчиев.  Проблемът е много сериозен и пътят за решаването му минава през търсене на комуникация и сътрудничество с ЕС.

"През септември коментирахме всички поправки в закона, които касаеха т.нар. данък "уикенд“. Получихме разбиране от страна на правителството, но законът беше приет по начин, който не устройва бизнеса, след като бяха орязани предложените от нас прагове", заяви председателят на КРИБ. Облагането на личното ползване е справедливо, въпросът е да облекчим административната тежест. По думите му може да се намери компромисно решение, което да покрива периода от 14 февруари до момента, в който КРИБ излезе с конкретна поправка в закона. "Търсим добрите практики в Европа и се надяваме, че до дни ще постигнем консенсус с правителството", каза председателят на КРИБ.

Целият разговор гледайте на Bloomberg TV Bulgaria и на следния линк:                           

http://bit.ly/1KIGaUn