04.12.2015

Председателят на КРИБ посети регионалната структура в Кърджали

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев и заместник-председателят Иван Бойков участваха в среща с членовете на местната структура на КРИБ в Кърджали.

На форума Кирил Домусчиев подчерта, че Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България за последните 12 месеца е увеличила три пъти членската си маса. „КРИБ е организацията, която се бори срещу сивия сектор. Защото ние претендираме, че в нашата организация няма компании, които да са в сивия сектор“, подчерта още Кирил Домусчиев. По думите му, благодарение на КРИБ не е допуснато увеличение на данъците, въпреки огромния натиск от партии, министри и други лица.

Да бъде създаден Колеж по строителството в Кърджали, това предлага КРИБ. Идеята бе анонсирана от зам.-председателя на организацията Иван Бойков. Той уточни, че с намерението вече е запознат и министъра на образованието и науката Тодор Танев, който е дал своята подкрепа.

Кирил Домусчиев посещава за първи път регионална структура в страната, откакто е председател на КРИБ. Той приветства предложението на инж. Фахри Идриз, председател на кърджалийската организация, да бъде домакин през 2016 г. на национална среща на всички регионални структури. Организация на КРИБ в Кърджали съществува от 2011 г. като стартира с 26 фирми, а сега обединява около 90.