25.01.2011

Председателят на КРИБ проведе срещи в Япония

Министър-председателят на Република България Бойко Борисов, в рамките на работното посещение в Япония, проведе среща в Японската федерация на икономическите организации "Ниппон Кейданрен" на 25 януари 2011 г..

Премиерът Борисов представи на домакините председателя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Огнян Донев и заяви, че КРИБ е аналогичната партньорска организация на "Ниппон Кейданрен" в България. По негова препоръка след срещата председателят на "Ниппон Кейданрен" Хиромаса Йонекура и председателят на КРИБ Огнян Донев са постигнали договореност да развиват по-нататъшните си контакти. "Двете работодателски и индустриални организации ще направят всичко възможно за драстично повишаване на стокообмена между двете страни", коментира г-н Донев.

През месец юли м.г. по време на посещението на делегация на "Ниппон Кейданрен" в България бе проведена среща с ръководството на КРИБ.

Г-н Огнян Донев участва и в бизнес форума в Токийската търговско-промишлена палата, открит от Коичиру Фукуи, председател на Японо-българския икономически съвет, който посети централата на КРИБ по време на визитата си в България на 23 юли 2010 г.