29.03.2011

Председателят на КРИБ връчи на сдружение "Майки срещу дрогата" първа награда в конкурса "Проект на годината"

Сдружение "Майки срещу дрогата" спечели първа награда в конкурса "Проект на годината". Церемонията по награждаването се състоя на 29 март 2011 г. в зала "България" в столицата. Отличени бяха най-добрите проекти на неправителствени организации в социалната сфера за 2010 година. Конкурсът се организира от фондация "Лале" за шеста поредна година.

До края на януари 2011 г. бяха получени 32 номинации на проекти от цялата страна. Номинациите бяха разглеждани от  жури в състав Огнян Донев, председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ); Севда Шишманова, Програмен директор на Българска Национална Телевизия; Даниела Петкова, Главен изпълнителен директор на Пенсионно осигурителна компания "Доверие"; Н.ПР. Карел ван Кестерен, Посланик на Кралство Нидерландия; Ани Захариева, Изпълнителен директор на ФеърПлей Интернешънъл.

Първа награда получи проектът "Майчина съпротива срещу наркотиците" на пловдивското сдружение "Майки срещу дрогата". В рамките на този проект сдружението създаде родителски групи и клонове в шест града в страната, а в края на срока му организира национална среща на родители в Пловдив, на която бе учредено ново национално обединение на родители.

Втора награда бе присъдена на сдружение " Институт за детско психично здраве и развитие"за проект, насочен към децата- аутисти. Трета награда взе Хабитат България за проекта "Заеми за подобряване на жилищната среда на семейства с ниски доходи- партньорства в действие. По този проект се предоставят средства за малки ремонти на семейства от маргинализираните общности, със цел превенция на изоставянето на деца в детски домове.