27.10.2017

Председателят на КРИБ връчи призове в „Кмет на годината“

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев връчи призовете в категорията „Ефективно управление на проекти“ по време на официалната церемония „Кмет на годината“, която се проведе на 27 октомври т.г. Кметовете на София, Козлодуй и Черночене спечелиха призовете за управление на европроекти в тазгодишния национален вот.

 „Евросредствата, които всяка община се бори да получи, са от изключително голямо значение, ще дойде време те да бъдат силно ограничени, затова е похвално това, което успешните български общини правят. Всяка община е една малка държава, затова е важно най-доброто усвояване на евросредствата, за да може общините да търпят по-динамично развитие и гражданите да се чувстват европейци. Победителите в тази категория са общини за пример”, каза Кирил Домусчиев при връчването на призовете.

В раздел „Малка община“ призът отиде при градоначалника на Черночене Айдън Осман, в раздел „Средна община“ – при кмета на Козлодуй Маринела Николова, а в раздел „Голяма община“ – при столичния кмет Йорданка Фандъкова.

„Изключително съм благодарна за тази оценка за нашата работа, която се дължи на отлична работа на екипите. Отдавна общините изградиха своя капацитет да реализират проекти, време е да се оцени ефектът“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.