01.09.2009

Проведе се германо-българска контактна борса

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България – КРИБ съвместно с Германското министерство на икономиката и технологиите и Международният център за диалог по околна среда и развитие (в който КРИБ е член на Управителния съвет) организираха на 01.09.2009 г., Германо-българска контактна борса между български и немски фирми на тема "Управление и циклично стопанство на отпадъци".

Форумът бе открит от изпълнителния директор и член на УС на КРИБ г-н Евгений Иванов и от д-р инж. Ханс-Петер Баркентин, управител на Международния център за диалог по околна среда и развитие.

В контактната борса участваха 15 немски фирми, водещи в бранша, обединени във Федералния съюз на германската индустрия за отстраняване и рециклиране на отпадъци, ВиК и комунално почистване. Участие взеха представители на над 40 компании, членуващи в КРИБ, както и членове на Българската оползотворяваща и рециклираща асоциация – БОРА, колективен член на КРИБ.

Основната цел на форума е установяване на контакти между български и немски фирми с оглед участие в предстоящите процедури по използване на европейските структурни фондове в сектор управление на отпадъци.